Det der med ikke at læse færdig og TV vs bøger.

I løbet af sommeren er jeg blevet smaskforelsket i tv serien The Magicians.


Serien kan på mange måder alt det jeg har allermest brug for i en serie om magi. 

Et gennemtænkt grundlag, faste rammer, udviklede karakterer og en verden med konsekvenser.

Serien er bygget over en triologi af Lev Grossman. Jeg læste seriens første bog, The Magicians, i 2012, men efter min ferie i Tyskland fik bogen en chance til.


Har jeg læst den færdig? Nej. Er jeg glad for de dele jeg har læst? Ja.

Bogen har haft fast plads på mit sengebord i ugevis, før jeg endelig rykkede den op i min bogreol til sit nye hjem. 

Der er på mange måder en utrolig underlig læseoplevelse, og en endnu underligere oplevelse af at være fan. Jeg har altid været typen der har slugt /alt/ fra et univers, der har elsket at grave mig helt ned på detalje niveau og opsuge alle indtryk, men hos The Magicians er det kun serien der har kunne få den lyst frem i mig. 

For nu er bogen kommet på pause, ventetiden på tv seriens sæson to er indledt, og jeg forsøger at komme overens med min nye identitet som “typen der ikke læser færdigt”, hvilket på alle måder strider imod det æreskodeks som jeg som læser har fuldt i mange år.

Hvordan har i det? Er i superfans? Kan i give slip? Skal en bog altid læses færdigt?

1 thoughts on “Det der med ikke at læse færdig og TV vs bøger.

  1. Jeg har også svært ved at droppe en bog, men ville ønske det var lettere. For når jeg ser tilbage har de seneste 3-4 bøger jeg har læstværet middelmådige, og for nogles vedkommende spild af tid. Alligevel har jeg læst dem færdig,i håbet om, at fortællingen på magisk vis, pludselig skulle fange min interesse eller ændre mit syn. Det skete bare ikke. Udover, at det er lidt træls at have læst så mange middelmådige bøger, så har det ogsåmedført, at jeg er inde i en periode hvor jeg ikke har så stor lyst til at læse, og det er virkelig ærgerligt. Så jeg arbejder virkelig på, at blive bedre til at droppe bøger, hvis de ikke fanger min interesse!

    Like

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.