Inspirationslisten: Krimi for unge

Som bibliotekar er noget af det jeg bruger det meste af min tid på på arbejde at sætte ting i kontekst. At formidle litteratur og kultur i sammenhænge der giver mening for den låner jeg står overfor.

Det er dog ikke altid det lykkedes, og denne omgang af “Inspirationslisten” er en omgang til mig selv, fordi jeg desværre gik fuldstændig blank da en ung pige på 15 spurgte efter krimi som ikke var alt for lange eller voksne, men stadig spændende og medrivende! Jeg har ikke selv læst alle bøgerne på listen, men heldigvis skal jeg som bibliotekar heller ikke have læst hele biblioteket, men bare kunne anbefale den rigtige bog på det rigtige tidspunkt!

1)
En af os lyver
9788711697474
“En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning: Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne. Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste. Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher. Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne, og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app.

… men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?” – Carlsen.dk

2)
Når ingen kan høre dig skrige
Når ingen kan høre dig skrige

“Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii.

En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.” Carlsen.dk

Denne er nok en smule mere ovre i horror end i krimi, men den kommer nu med på listen alligevel.

3)
Vi var løgnere.
Vi var løgnere
“Cadence og hendes familie holder familietræf hver sommer på deres private ø, Beechwood Island. De tre ældste fætre og kusiner driver rundt på øen sammen med vennen Gat, som Cadence en sommer forelsker sig voldsomt i.

Alt virker som det rene idyl på den skønne ferieø, men under overfladen er familien anspændt: hvilken datter er favorit til at arve familiens smuldrende formue?

Den sommer Cadence bliver 18 år gammel, har ferieritualet ændret sig. Ellers har hun. Hun har været ude for en ulykke, men hun kan ingenting huske. Alle er så stille omkring hende. Og hvorfor har bedstefar egentlig bygget et helt nyt hus?” – Saxo.com

Link til min anmeldelse af bogen

Inspirationslisten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.