Anmeldelse: Britt-Marie var her (Bog

11313793_1680130995552333_374540624_nForfatter: Frederik Backman
Udgivelsesår: 2014
Forlag: People’s Press

“Britt-Marie er 63 år gammel, da hun forlader storbyen og sin utro stodder af en mand efter 4+ års ægteskab og flyttet til den lille flække Borg. Det pæneste, man kan sige om hende er, at hun er en gammel, passiv-aggressiv skærebrænder, og det bedste man kan sige om Borg er, at den ligger ret tæt på en offentlig vej.
Byen Borg har lidt store tab under den finansielle krise, forretningerne er lukket en efter en, og nu er der kun til salg-skilte og en grillbar, der stinker af øl, tilbage- Og så den lokale fodboldklub. Da Britt-Marie kommer til Borg, er fodbold det eneste vigtige, det lille samfund har tilbage. Og hvis der er noget, Britt-Marie hader, er det lige præcis fodbold! Det kunne have været en vidunderlig begyndelse på en frisk og fantastisk start, det er det ikke. Men det fører til, at den fodboldhadende ældre dame på en afgørende måde bliver involveret i fodboldsklubbens juniorafdeling.

Historien om Britt-Marie er ikke en historie om kærlighed ved første blik, men det er en roman om mennesker, om fordomme, bestik (knive, gafler, skeer), en lille flække, fodbold, frispark og hvordan næsten alting kan fjernes med bicarbonat”

Jeg har trisset omkring den her bog et par gange på Aalborg Bibliotkernes “Zonen” reoler, jeg har været utrolig meget i tvivl flere gange om jeg skulle låne den og om jeg ville kunne li den, men alle de bekymringer har jeg ikke nogen grund til at have haft.
Boghjørnet lånte mig hendes udgave af “En mand der hedder Ove” som jeg er helt vild med, og  “Britt-Marie var her” er forfatterens anden udgivelse.

Sproget i bogen er flydende og fangende og den tog mig ikke meget mere end to dage at komme igennem.

Vil jeg anbefale den? Ja! De første 100 sider er lidt tunge at komme igennem, men efter det fløj jeg igennem resten af bogen, fuldstændig opslugt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s